اصفهان، خیابان توحید میانی، بالای داروخانه دی، ساختمان پزشکی توحید

09026553928

031-36281305

لیزر جوانسازی IPL

لیزر جوانسازی IPL

آی پی ال intense pulse light

یعنی سیستم های نور شدید پالسی. در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد.دستگاه IPL روش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد وجوان سازی پوست و روشن نمودن لکهای صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه ) می باشد. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه دارد. ارزانتر است و سریعتر عمل می کند.

دستگاه IPL

با پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس بصورت آرام و بی خطر استفاده می شود. پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی IPL سریع وکاملا بدون درد است. عوارض جانبی کم است ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.

کاندیدهای مناسب جهت IPLافراد دارای پوست روشن و موی تیره می باشند، زیرا IPL پیگمان درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد. تعداد زیادی از مردم تجربه حذف موهای زائد به صورت کامل توسط این روش را دارند، اگر موها دوباره رشد کنند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.

IPL چگونه موجب رفع موهای زائد می شود؟

رنگدانه های پوستی تحت عنوان “ملانین”نقاط هدف IPL هستند. این رنگدانه ها موجب جذب انرژی نورانی و تبدیل آن به انرژی حرارتی می شوند. از آنجائیکه رنگدانه های ملانین در پیاز مو تراکم بیشتری دارد، این تبدیل حرارتی موجب تخریب و از بین رفتن پیاز مو و کاهش صدها فولیکول مو در هر تابش اشعه می شود.

لیزرIPL در چه نقاطی از بدن قابل استفاده است؟

تمام مناطق بدن می تواند تحت درمان با IPL قرار بگیرند و هیچ تفاوتی هم بین زنان و مردان از این لحاظ وجود ندارد.انواع پوست ها و انواع مو با رنگ های متفاوت می تواند تحت تأثیر این درمان قرار بگیرد.البته به علت تراکم ملانین در پیاز موهای تیره، افرادیکه دارای پوست روشن و موهای تیره هستند پاسخ درمانی بهتری به این تکنولوژی میدهند. در افرادی که پوست تیره تری دارند به دلیل اینکه رنگدانه های ملانین موجود بیشتری در سطح پوست دارند موجب جذب مقداری از انرژی نورانی می شوند لذا انرژی کمتری را به پیاز مو انتقال داده، بنابراین نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.

چند جلسه برای درمان مورد نیاز است؟

هر تار مو در سه مرحله رشد می کند اما فقط در فاز رشد فعال، تراکم ملانین در پیاز مو به اندازه ای است که انرژی نورانی را در حد تخریب جذب می کند. از آنجائیکه در هر مقطع زمانی تنها یک سوم موها در این فاز قرار دارند، لذا حداقل 4 تا 6 جلسه برای درمان موهای ناخواسته مورد نیاز است. افرادی که دارای پوست تیره یا موهای روشن هستند نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.

آیا تأثیرات لیزر آی پی ال  دائمی است؟

بایستی بدانید که هیچ یک از روش های رفع مو، دائمی و مادام العمر نیستند اما اثر IPL نسبت به سایر روش های موجود ماندگاری بیشتری دارد. برخی افراد به طور کامل درمان می شوند اما اغلب افراد پس از مدتی با رویش مجدد موهایی با ضخامت بسیار کم و کم رنگ تر مواجه می شوند که نیازمند سالانه یک جلسه درمان نگهدارنده هستند.

کاربرد لیزر IPL:

  1.  درمان دایمی موهای زائد
  2.  پوستهای خشک با چروک ریزسطحی و جوانسازی پوست
  3.  افرادی که قرمزی پوست گونه و بینی دارند.
  4. آکنه های ملتهب و قرمز
  5. پوستهای چرب با منافذ باز
  6. قرمزی پس از بهبود جوش
  7. کک ومک وآسیب های پوستی ناشی از آفتاب
  8. روزاسه
  9.  تالنژکتازی
  10. اسکارهای (فرورفتگی)ناشی از جوش
چگونه دستگاه IPL ضایعات عروقی را درمان می کند؟

بالا رفتن سن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عوامل دیگر می تواند باعث شکنندگی در مویرگ ها و عروق خونی صورت شده و ضایعات عروقی ایجاد کند که تلانژکتازی (telangiectasias) نام دارد. این اتفاق عروق عنکبوتیرا پدید می آورد. گاهی شکنندگی مویرگها باعث ایجاد قرمزی یا اریتم در پوست و خجالت افراد در جامعه می شود. روزآسه بیماری پوستی شایعی است که با قرمزی پوست مشخص می شود. تمام این بیماری ها به خوبی به IPL پاسخ می دهند. برای ضایعات عروقی پاها IPL و Nd-YAG laser با هم می توانند روی این ضایعات کار کنند. طی درمان نور IPL و لیزر توسط خون داخل عروق کوچک جذب شده،عروق را گرم و تخریب می کند. با گذشت زمان عروق تخریب شده دوباره جذب و ناپدید می شوند. همچنین می توان از IPL در درمان واریس که عمقی تر است استفاده شود.

دستگاه Ipl و جوانسازی پوست

دستگاه IPL به حفظ شفافیت پوست کمک می کند. گزینه های زیادی برای بهتر نمودن ظاهر پوست از کرم ها و لایه بردارها گرفته تا میکرودرم و لیزر وجود دارد. آیا تمام این روشها می توانند بدون اختلال در فعالیتهای روزانه ،بهبودی را تضمین کنند؟

  • راه حلی که IPL با استفاده از جوانسازی با نور ارائه می دهد :
  • نتایج حاصل از کاربرد دستگاه IPL در جوانسازی پوست به راحتی دیده می شود.
  • همه ی صورت را درمان می کند نه فقط نواحی کوچک را.
  • بیمار می تواند بلافاصله به فعالیت های روزانه ی خود برگردد
  • بصورت تدریجی ظاهری طبیعی را ایجاد می کند
  • نتایج آن دراز مدت باقی می ماند
جوانسازی پوست با IPL

موثرترین درمان در تمام گزینه هاست. IPL می تواند بیماری های پوستی زیادی را همزمان درمان کند. این روش درمانی روی قرمزی های پوست که ناشی از عروق خونی بوده ولکه های رنگی نظیر فرکل و آنهایی که ناشی از افزایش سن و نور خورشید هستند موثر می باشد. همچنینIPL گردن و دست ها را که اغلب آسیب ناشی از نور خورشید در آنها بیشتر دیده می شود، درمان می کند.

– لازم به ذکر است دو نوع پیری وجود دارد، ذاتی و بیرونی. پیری ذاتی اجتناب ناپذیر است، همانطور که سن ما افزایش می یابد، به طور طبیعی پوست نازکترو خشکتر می شود. کاهش مقدار کلاژن انعطاف پذیری پوست را کمتر می کند. هرچه انعطاف پذیری پوست کمتر شود، ممکن است چین و چروک های عمیقتری شروع به ظاهر شدن نمایند. سرعت این وقایع را برای هر فرد ژنتیک او تعیین می کند. این روند ابتدا بین سنین 30 تا 35 سال قابل توجه هستند. پیری بیرونی یا اکتسابی بخاطر قرار گرفتن پوست در معرض محیط ایجاد می شود. پیری بیرونی عامل اساسی در پیرتر یا جوانتر بنظر رسیدن فرد نسبت به سن طبیعی می باشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید یک فاکتور مهم در پیری بیرونی می باشد. پیری ناشی از نور زمانی رخ می دهد الاستین و کلاژن تخریب شده جایگزین نشده و موجب پیدایش خطوط ریز و چروک می شود. همچنین پیری ناشی از نور باعث تغییرات رنگی به همراه گسترش ضایعات سنی و قوام ناخواسته پوست می گردد. شیوه زندگی نیز در پیری بیرونی مهم است. کشیدن سیگار در تخریب الاستین و کلاژن دخیل بوده و قابلیت ترمیم بدن را مختل می کند. ساده ترین راه برای دیدن تفاوت بین پیری درونی و بیرونی، مقایسه پوست صورت و دست وگردن که معمولا در معرض نورخورشیداست با به عنوان مثال پوست پستان یا قسمت داخلی بازو می باشد.

شروع کار با IPL

پزشک برای هر بیمار جدید برنامه درمانی خاصی را بر اساس نوع و شدت مشکل تعیین می کند. بطور میانگین در یک دوره سه هفته ای چهار تا شش جلسه درمان توصیه می شود. هر جلسه معمولا 20 دقیقه طول کشیده و بیمار بلافاصله به فعالیت طبیعی خود بازمی گردد. با IPL نتیجه درمان طبیعی و ماندگاری آن طولانی خواهد بود.

بیمار چه انتظاری موقع درمان داشته باشد؟

قبل از شروع درمان، معمولا یک لایه ژل سرد روی ناحیه مالیده شده و بیمار از عینک محافظ استفاده می کند. طی درمان پزشک هندپیس را به آرامی روی پوست حرکت می دهد.نور بصورت پالس های کوچک به پوست می رسد و معمولا بدون ناراحتی می باشد. گاهی اثرات درمان مثل قرمزی طی یک تا دو ساعت بر طرف می شود. در اکثر موارد صورت درمان می شود اما می توان گردن، قفسه سینه و دستها را نیز درمان کرد.

IPL لایه سطحی پوست را درمان می کند در حالیکه انرژی به بافتهای عمقی تر می رسد. هم اکنون مطالعات بالینی انجام می شود تا تاثیر این انرژی را روی ساخت کلاژن مشخص نماید، چون به سفت و کشیده شدن پوست کمک می کند.

بیست نکته درباره کاهش موهای زائد یا ناخواسته توسط لیزر و IPL

1. رنگدانه‌های ملانین در پوست و موی ما اشعه‌ خورشید را جذب، و از این طریق بدن و پوست ما را محافظت می‌کنند. این رنگدانه‌ها بهترین هدف برای اشعه لیزر در درمان موهای ناخواسته می‌باشند.

2. لیزر‌های مختلفی در درمان موهای ناخواسته استفاده می‌شود: لیزر الکساندرایت و دیود که در پوست‌های روشن بهتر عمل می‌کنند و لیزر‌های ان- دی/ یگِ با طول موج بلند (Nd: YAG Laser Long Pulsed)که در پوست های تیره ایمن‌تر و بهتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از دستگاه های IPL و Elightایلایت که با سیستم فلش لامپ زنون کار می کنند به تازگی رواج یافته است. مزیت آنها این است که بسیار سریع تر عمل می کنند، ارزان تر هستند و علاوه بردرمان موهای زائد در درمان لک های پوستی و ضایعات عروقی و جوانسازی پوست هم موثرند.

3. با توجه به پیشرفت در ساخت تجهیزات لیزری تقریباً لیزرها عوارض شدید و غیر قابل پیش‌بینی خاصی را ایجاد نمی‌کنند. لیزر در واقع طیف خاصی از نور است که تقویت شده و بصورت موازی و هم‌فاز تابانده می‌شود. در لیزرهای مورد استفاده برای موهای ناخواسته، طیف خاصی از نور لیزر با عمق نفوذ ۲ تا ۳میلی‌متر به زیر پوست، صرفاً ملانین موجود در ریشه مو را هدف گرفته و متعاقب آن ریشه مو را تخریب می‌کنند و معمولاً به بافت‌های مجاور آسیبی نمی‌رسد.

4. در افراد با پوست روشن و موهای تیره و ضخیم احتمال کاهش موهای ناخواسته (بدون در نظر گرفتن عامل ایجاد کننده)، بعد از جلسات درمانی حدود 80 درصد است. موهای باقی‌مانده، اغلب نازک‌تر و روشن‌تر می‌شوند.

5. در افراد با موهای تیره، ضخیم و با تراکم زیاد، ممکن است درد و سوزش در هنگام کار با لیزر ایجاد شود.

6. معمولاً تأثیرات اولیه لیزر بر موهای ناخواسته تا دو هفته بعد از انجام لیزر مشاهده می‌شود. بعد از این زمان موها سست شده و می‌ریزند. در هر بار تکرار لیزر، موها نازک‌تر و تراکم موها کم‌تر می‌شود تا در نهایت در پایان جلسات درمانی، اکثر موهای ناخواسته از بین می‌روند.

7. کاهش موهای ناخواسته توسط لیزر، به حضور مو در کانال مو وابسته است. بنابراین بدون رویش مجدد موها در منطقه درمان، لیزر مجدد موثر نخواهد بود. رویش مجدد مو بستگی به چرخه رشد آن دارد. زمان میانگین رشد، 4 الی 8 هفته می‌باشد. با توجه به سرعت رویش موها، جلسات لیزر در ناحیه صورت با فواصل 4 تا 6 هفته و در اندام‌ها حدود 8 هفته توصیه می‌شود.

8. در فواصل لیزر درمانی (تا رشد مجدد موها)توصیه می‌شود که موها صرفاً تراشیده شده و یا از موبر استفاده گردد. توصیه اکید آن است که در این فاصله از کندن موها، بند انداختن و اپیلاسیون خودداری شود، چرا که کندن مو از ریشه با بند، موچین و یا دستگاه‌های مختلف باعث حذف موها در کانال مو و ملانین هدف می‌شود که این امر تأثیر لیزر را بسیار کاهش می‌دهد.

9. در فواصل لیزر درمانی برای جلوگیری از هرگونه تغییر رنگ پوست (پررنگی و کم‌رنگی) باید از آفتاب پرهیز نمود. اجتناب از آفتاب در زمان قبل و بعد از درمان از تحریک ملانوسیت‌ها و به دنبال آن از تغییرات رنگی پوست جلوگیری می‌کند. لذا پیشنهاد می‌شود که افراد از 4 تا 6 هفته قبل و نیز بعد از درمان با لیزر، از نور آفتاب دوری نموده، از ضد آفتاب‌ها بطور منظم و مستمر استفاده نمایند.

10. هر چه موها تیره‌‌تر و ضخیم‌تر و نیز پوست روشن‌تر باشد، تاثیر لیزر بیشتر است. اکثر لیزرها بر موهای بور و کم‌رنگ تاثیر کمی دارند و حدوداً می‌توانند ۳۰ تا ۴۰ درصد این موها را کاهش دهند. افراد با موی بلوند و روشن کاندید خوبی برای لیزر جهت کاهش موهای ناخواسته نمی‌باشند و نیاز به جلسات درمانی بیشتری دارند.

11. در حال حاضر هیچ لیزری روی موهای کاملاً سفید تأثیر ندارد. اغلب در این افراد انجام الکترولیز توصیه می‌گردد.

12. محل رویش موهای ناخواسته نیز در تأثیر لیزر و تعداد جلسات آن موثر می‌باشد. برای مثال در صورت، موهای ناحیه چانه نسبت به سایر نقاط، مقاومت بیشتری به درمان توسط لیزر دارند که به تبعِ آن به تعداد جلسات بیشتری برای درمان نیاز خواهد بود.

تقریباً تمام افراد می‌توانند از لیزرها برای کاهش موهای ناخواسته خود استفاده نمایند. گرچه بهترین نتایج در افرادِ با موهای تیره و ضخیم و پوست روشن دیده می‌شود. تفاوتی در سنین مختلف و بین مردان و زنان در استفاده از این سیستم‌ها وجود ندارد.
برای دست یافتن به نتایج مناسب جهت کاهش موهای ناخواسته، معمولاً حداقل 3 تا 8 جلسه درمان با لیزر مورد نیاز می‌باشد. همچنین جهت جلوگیری از رویش مجدد موها در منطقه تحت درمان، تکرار لیزر هر 6 الی 12 ماه یک‌بار برای بیشتر افراد الزامی است.
15. گرچه لیزر ایمن است اما در دوران بارداری، با توجه به حساسیت افراد و مسائل قانونی متعاقب آن، بهتر است از لیزر استفاده نشود.

16. مراقبت های بعد از لیزر در صورت درد، سوزش، قرمزی و ورم احتمالی شامل استفاده از کیسه یخ و تجویز کرم‌های استروئیدی می‌باشد.

17. در صورت آسیب‌های اپیدرمال استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و ضدویروس‌ها نیز تحت نظر پزشک معالج توصیه می‌شود.

18. در اکثر افراد عارضه‌ای مشاهده نمی‌شود.اما ندرتاً تغییرات رنگی پوست (پررنگی و کم‌رنگی) مشاهده می‌شود این تغییرات ممکن است برای ماه‌ها باقی بماند ولی تقریباً همیشه موقتی و گذرا می‌باشند. در افراد با پوست روشن این عارضه بسیار نادرتر است.

19. در افراد با پوست تیره ندرتاً سوختگی و یا تاول نیز ممکن است مشاهده شود که قابل درمان و بهبودی می‌باشد.

20. در نهایت باید از لیزرها انتظار واقعی داشت.تبلیغات نادرست و اغراق‌آمیز همه را سردرگم می‌نماید. واقعیت آن است که جلسات متعدد برای کاهش موها توسط لیزر لازم است. در ضمن پاسخ در افراد مختلف نیز متفاوت و لفظ کلمه تضمینی نشانگر ناصحیح بودن تبلیغ در حوزه پزشکی می‌باشد.

چند نکته مهم:

  • در بسیاری از خانم ها که در نواحی وابسته به هورمون موی زائد دارند (صورت، گردن، دور نوک سینه، بین دو سینه و اطراف و پائین ناف) ممکن است زمینه بیماری های هورمونی وجود داشته باشد مثل تخمدان پر کیست. اینها اغلب سایر علائم اختلالات هورمونی مثل ریزش مو، جوش زدن صورت، چرب و پرتقالی شدن پوست، نازایی را هم دارند.
  • در صورتی که بیمار پریود منظمی داشته، سابقه کیست تخمدان نداشته باشد، برای مدت طولانی تعداد موها ثابت باشد و در خانواده هم سابقه پرمویی وجود داشته باشد و تست هورمونی بیمار هم نرمال باشد بدون دستور دارویی خاص لیزر شروع می شود.
  • اگر هر یک از علائم فوق الذکر بالا وجود داشته باشد یا ضمن انجام لیزر جواب بیمار کندتر از حد معمول باشد باید به فکر انواع خفیف اختلالات هورمونی بود. که مشاوره با پزشک غدد توصیه می شود و فرد باید تحت نظر پزشک دارو درمانی که طولانی مدت هم هست را شروع نماید. باید توجه داشت که متوسط جلسات لیزر مو در بیمارانی که زمینه هورمونی ندارند ۷ – ۵ جلسه و در بیماران دارای مسائل هورمونی ۲ برابر این مقدار است.
  • درصورت حاملگی، برنزه بودن پوست و مصرف بعضی داروها داشتن سابقه صرع و تشنج انجام لیزر ممنوع می شود .
  • عوارض لیزر همان عوارض نور است اما این عوارض شایع نیست و شامل سوختگی و لک و ایجاد اسکار می باشد .
  • افراد با سابقه تبخال مکرر باید برای چند روز قبل و بعد از لیزر از داروهای ضد تبخال استفاده کنید. در صورتی که پوست برنزه یا آفتاب سوخته شده باید تا زمان برگشت به رنگ پوست طبیعی خود از انجام لیزر خودداری فرمائید در افراد باسابقه اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید (گوشت اضافه محل زخمها و اسکار عمل) باید با احتیاط انجام شودمصرف ترکیبات حاوی رتینوئیک اسید مثل آکوتان و راکوتان و کرم های حاوی ویتامین آ، کرم های لایه بردار, میکرودرم پیلینگ باید لیزر درمانی عقب بیفتد.
  • بلافاصله پس از لیزر تراپی روی پوست پماد زینک اکسید استفاده کرده و در بین جلسات لیزر کرم های ضد آفتابهای قوی استفاده کنید و حتی الامکان در معرض تابش آفتاب قرار نگیرید. می توان در فواصل لیزر تراپی موها را تراشید. توصیه می شود تا زمانی که ناحیه لیزر شده ملتهب است از تعریق زیاد (مثلاً به دنبال ورزش سنگین یا محیطهای بسیار گرم) و شنا کردن خودداری شود تا احتمال جوش زدن محل کم شود .
  • باید توجه داشت که در فردی که تعدادی موی سفید دارد سایر موهای مجاور هم در آستانه سفید شدن هستند بنابراین صدمه ناشی از لیزر به این موها باعث سفیدتر شدن سریعتر بعضی از آنها می شود اما چون تنها راه از بین بردن موهای زائد در این حالت انجام لیزر قبل از سفید شدن است توصیه می شود هر چه سریعتر لیزر شروع شود.
نوشتن دیدگاه