موهای زائد از نشانه های بلوغ یا حاصل از اختلالات هورونی و یک بیماری؟
موهای زائد از موهایی است که بعد از دوران بلوغ در هر فردی با توجه به نوع ژن و ویژگی های اقلیمی که دارد رشد می کند. اما وجود موهای زائد برای برخی از افراد ناراحت کننده ترین موهایی هستند، که تمایلی به داشتن آن ها ندارند و برای بر طرف کردن آن دست به اقدامات مختلفی می زنند. اقداماتی از قبیل اصلاح دوره ای، لیزر و سایر راه های دیگر اما در این مطلب تصمیم داریم بیشتر در مورد موهاى زائد و علل آن برای شما بگوییم.
وجود موهای زائد در بدن به خصوص در نواحی مانند صورت، بدون شک به زیبایی بانوان و حتی برخی از آقایان که ریش و سبیل منظمی ندارند آسیب میزند. اما وجود این مسئله برای بانوان دردسر بیشتری ایجاد می کند، و راه های مختلفی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد که ممکن است به دلیل وجود برخی مشکلات این روش ها، موقتی بودن و رشد مجدد موهای زائد برای شما خسته کننده باشد.
در صورتی که از لیزر استفاده نمی کنید رشد مجدد موهای زائد امری کاملا مشهود است اما آن مسئله ای که نگران کننده می باشد، رشد سریع موهای زائد به دلیل اختلالات هورمونی و برخی از بیماری های خاص می باشد که از علت های موهای زائد در خانم ها و آقایان می باشد، در این مورد بعد از مدتی کوتاه، موهای زائد شما رشد می کند. این مسئله می تواند موجب رشد موهای زائد در صورت خانم ها نیز بشود.
اگر وجود این مسئله موجب ناراحتی شما شده است کلینیک لیزر دکتر مرجان حداد، لیزر موهای زائد را به شما پیشنهاد خواهد داد. که حاصل آن یک پوست نرم، شفاف، صاف و بدون موهای زائد در کوتاهترین زمان بدون درد و عوارض جانبی می باشد.
چرا لیزر موهای زائد؟
نبود موهای زائد موجب افزایش اعتماد به نفس شما می شود که لیزر یک روش اصولی برای این کار است.
پر مویی و علت به وجود آمدن آن
علت رشد سریع موهای زائد چیست؟ از شایع ترین عارضه پرمویی و رشد سریع موهای زائد می توان به علت هورمونی موهای زائد اشاره کرد، اما رشد غیر طبیعی موها در میان خانم ها به صورت غیر طبیعی و مردانه در صورت و بدن اگر به میزان آندروژن بستگی داشته باشد به پرمویی HIRSUTISM یا هیرسوتیسم معروف است.
وجود چه مقدار موی زائد در افراد طبیعی است؟
هر فرد بالغ، مقدار 5 میلیون فولیکول مو دارد که در قسمت های مختلف بدن قرار دارد اما از این میزان حدود یک میلیون فولیکول مو در سر و گردن قرار دارد و دیگر فولیکول ها شامل فولیکول های موهای زائد هستند که در تمام اندام بدن پخش شده اند که با کهولت سن تعداد آن ها کاهش می یابد. بدون شک افرادی را میشناسید که در جوانی پر مو بوده اند اما با کهولت سن دچار ریزش مو شده اند. میزان تراکم مو در سن های مختلف چگونه است؟ چه مقدار از موی موجود طبیعی است؟
- تراکم مو در سن 20 الی 30 سالگی در هر سانتیمتر مربع 615 عدد است.
- تراکم مو در سن 90 الی 80 سالگی در هر سانتیمتر مربع 435 عدد است.
توجه: فولیکول مو برای مرد و زن ثابت است اما رنگ و ضخامت آن ها با هم متفاوت است.
اما افرادی که دچار مشکلات هورمونی می باشند، رشد موهای بدن وی طبیعی نبوده و موها به جای اینکه نرم و روشن باشد، کرکی و ضخیم است
موهای صورت، وسط سینه، دست و پاها، پایین شکم، کمر و اطراف سینهها در حالت عادی نازک و کمرنگ هستند، که به راحتی قابل دیدن نمی باشند اما در برخی از موارد اگر در این نواحی موهای مشکی رنگ با الگوی مردانه رشد کرد، و رشد موهایی در قسمت های ناف، سینه، شکم و نواحی تحتانی و فوقانی پشت و کشاله ران را مشاهده کردید فورا به پزشک مراجعه کنید تا مورد معاینه قرار بگیرید. برخی هورمون ها و به خصوص هورمون مردانه (تستوسترون) بر رشد موهای کرکی خانم ها تاثیر گذاشته و علاوه بر افزایش رشد موجب زبری موهای این ناحیه می شود اما هورمون زنانه استروژن موجب نازکی و کم رنگ شدن موها می شود، که رشد آن ها بسیار کند است.
مهم ترین عوامل هیرسوتیسم یا پر مویی در خانم ها
همانطور که بیان شد برخی هورمن ها به ویژه هورمون مردانه تستوسترون علاوه بر افزایش سرعت رشد موهای زائد می تواند ویژگی موهای زنانه را به مردانه تبدیل نماید. در صورتیکه هورمون استروژن برعکس آن عمل می کند. ازدیگر هورمون های تاثیر گذار بر روی رشد مو می توان به تیروئید، هیپوفیز و پروژسترون و... اشاره کرد.
علت های غیر هورمونی موهای زائد در خانم ها
علاوه بر دلایل هورمونی، برخی از عوامل غیر هورمونی هستند که بر میزان رشد مو در خانم ها و آقایان تاثیر می گذارد. از مهم ترین این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گرم بودن محیط و افزایش حرارت پوست
- بیماری هایی از قبیل انسفالیت و ضربه مغذی
- مصرف برخی از داروهای خاص
علت تولید بیش از حد هورمون مردانه در بدن برخی خانم ها
از مهم ترین عوامل این مورد می توان به منشا تخمدانى، غدد فوق کلیوى اشاره کرد، در برخی از نمونه ها عوامل محیطی موجب بروز این مشکل خواهند شد توجه داشته باشید در این افراد میزان هورمون مردانه افزایش نمی یابد، بلکه با افزایش فعالیت آنزیمی در پوست میزان تستوسترون را افزایش می دهد، عدم توازن آنزیم ها می تواند موجب افزایش پر مویی باشد. در این مقاله سعی داریم به تمام سوالات شما در خصوص موارد زیر پاسخ دهیم:
- علل به وجود امدن موهای زائد
- علت موهای زائد زیر چانه
- علت موهای زائد گردن
- علت زیاد شدن موهای زائد صورت
- علت موهای زائد شکم
این بی توازنی آنزیم ها، میتواند عامل پرمویى در خانم ها بدون تولید هورمون مردانه شود.